Tavaly júniusban még csak beszámoltam róla, azóta már kétszer is meglátogattam, szóval itt az ideje, hogy rendesen bemutassam a Thomas-t.
A Burberry kávézója az alapító, Thomas Burberry után kapta nevét, klasszikus megoldás. Kétfelől közelíthetjük meg: a Regent Street-ről a főbejáraton keresztül, ez esetben végig kell mennünk az üzleten, avagy a Vigo Street-ről közvetlenül a kávézóba léphetünk be.
Ez a Vigo Street-i bejárat, második alkalommal, januárban, este ugrottam be ide vacsorázni. A helynek több erőssége van, az egyik legfontosabb, hogy soha nincs tele. Ez azért van így, mert kevesen tudnak róla, a Burberry meg nem reklámozza halálra. Tökéletes hely megpihenni egy teával, ha besokkoltunk az utcai tömegtől, ez pedig Londonban elég könnyű.
A berendezés klasszikusan elegáns, én az ablaknál szeretek ülni, így ráláthatok az egész helységre. Persze, mivel egyedül szoktam menni, alapból mindig a kommunális asztalhoz akarnak ültetni, ami középen van, magas székekkel. Ezt udvariasan visszautasítom, és kérem a “szokásos” asztalomat.
Ezt látom az ablak mellett ülve.
Nagyon tetszik az asztalterítés, egyszerű, de mégis elegáns. Az aranyszínt amúgy is kiemelten kedvelem.
Első alkalommal lazacot ettem és örömmel konstatáltam, hogy ők is a Hansen & Lydersen-től rendelnek.
Tavaly olvastam először a norvég Ole-Martin Hansen-ről, aki családja 80 éves receptje szerint készíti a füstölt a lazacot egy kelet-londoni kis műhelyben, amelynek amúgy a tetején lakik.
Minden Hansen & Lydersen lazac gondosan, kézzel filézett és kézzel sózott, a fent említett családi recept szerint, melyet 1923-ban dolgozott ki a norvég halkereskedő, Lyder-Nilsen Lydersen. Ezután tradícionálisan fellógatják, és lassan hidegen füstölik a füstöldérben, majd 12 órán keresztül himbálózik a szélben. A kellemesen pikáns aroma eléréséhez boróka és bükkfa keverékét használják. Nincs fagyasztás, vákumozás és fóliába csomagolás.
A Rosewood Hotel udvarán minden vasárnap Slow Market, ott is kóstolhatunk Hansen & Lydersen lazacot, ITT írtam erről a piacos látogatásomról.
Lalani & Co teákból lehet választani.
A kávézó következő erőssége, hogy gyakorlatilag olyan, mintha az üzletben ülnénk, így rendesen lehet bámészkodni. A Burberry nagyon ügyesen a kisebb kiegészítőket és táskákat, kendőket, ajándéktárgyakat tette ide, egyben itt van az ajándékcsomagolási és monogramozó részleg is.
Második látogatásomkor (januárban), nemcsak a tömeg, hanem a hideg elől is ide menekültem, így mindenképpen akartam valami meleget fogyasztani, így esett a választás a karfiollevesre.
Na most, nyilván egy karfiollevest többféleképpen lehet tálalni, amikor egy ilyet látok, mint ez, mindig elérzékenyülök.
Azon kicsit meg is lepődtem, hogy konkrétan egy bödönnel kaptam, meg sem bírtam enni, plusz cheddar sajtos mini pirítós, kenyér és vaj.
Mivel nem gondoltam, hogy egy bödön karfiollevest fogok kapni, így előtte még rendeltem egy salátát Sutton Hoo csirkével, a megjelölés a farmot jelenti, ahonnan jön a csirke.
A sarok asztalnál egy pár ült, amikor én itt leveseztem, amerikaiaknak néztem őket. Másnap mentem a Saatchi Galériába megnézni a Champagne Life kiállítást, erre ott nézgelődnek. Miután végeztem, gondoltam beülök a The Mess-be, ez a Saatchi étterme, hát nem ott ülnek! Ez mindig vicces, hogy egy akkora városban, mint London – 8.5 millió lakos – ilyenek történhetnek.
Csodálatos dobókocka készlet és tok!
Ezen a lépcsőn lehet eljutni a toalettre.
Burberry toalett tükör-kép 2016. januárban.
Burberry toalett tükör-kép 2015. szeptemberben.
A szeptemberi látogatásomkor a London Fashion Week keretében az üzletben kivetítőn lehetett nézni a Burberry divatbemutatót, pezsgő is volt gazdagon.
Utána még gyorsan körülnéztem az üzletben is, meg persze fotóztam, ilyenkor nem szólnak rá az emberre.
A Thomas minden nap nyitva, 10 és este 8 között, vasárnap 11.30 és 6 között.
A Facebook Neverordinary oldalán további hírek, képek, sztorik.