Meghalt a csodálatosan fésült hajú nő, aki Diana hercegnő mostohanyja (is) volt

Meghalt a csodálatosan fésült hajú nő, aki Diana hercegnő mostohanyja (is) volt

87 éves korában tegnap meghalt Raine Spencer, aki számomra leginkább 2 dologról volt ismeretes: egyrészt Lady Diana mostohaanyja volt, másrészt lenyűgöző frizurájáról. Emlékszem, 2 éve amikor először olvastam róla egy cikket, nem tudtam betelni a hajával!

68b49e6cbebc223d5a38945f3746f013.jpg

Raine élete igencsak mozgalmas volt, kezdve azzal, hogy anyja Barbara Cartland, az excentrikus, világhíres romantikus regényíró volt.

Élete során 5 különböző arisztokrata címet halmozott fel házasságai révén, és hihetetlenül aktív volt, például már 23 évesen politikai szerepet vállalt Westminsterben kerületben és még 85 évesen is dolgozott a Harrods luxusáruházban, mint ingatlan tanácsadó, lásd a fekete-fehér képen.

Egyszerűen nem győzök betelni ezekkel a nőkkel, akik életük második szakaszában – értsd 40 felett – is aktívak, elégedettek, és boldogabbak (szerintem).

raine_intro.jpg

Nyilvánvalóan kifogástalan stílusérzékkel rendelkezett, az igazi lady megtestesítője volt. 

Egyetlen területen engedett meg magának egy kis kilengést: a körömlakkja színében.

“The one thing you can go a bit mad with is nail polish. I love the colours – I’ve got a mauve, a purple, a dark red with gold flecks in it. I always do my own. When I was a girl, mummy had a manicurist who taught me.”

(“Az egyetlen dolog, amiben kicsit elszállhatok, az a körömlakk. Imádom a színeket – a mályvát, a lilát, a sötétpirosat apró aranycsillámokkal. Mindig saját magam csinálom. Kislánykoromban anyám manikűrőse tanított ki.”)

Remélem hamarosan valaki megírja valaki az élettörténetét!

Itt is vagyok: Facebook, Instagram

Facebook Comments