Az olasz Vogue a komplett októberi számát a 60 feletti nőknek írta

Az olasz Vogue a komplett októberi számát a 60 feletti nőknek írta

hp-vogue-italia-october-2017-lauren-hutton.pngAz olasz Vogue úgy gondolta, eljött az idő, hogy a komplett októberi számot a 60 feletti nőknek szentelje. Ugyanis a 60 feletti nők egyre több helyen ott vannak: reklámkampányok, címlapok, divatbemutatók, és nemcsak modellek vagy színésznők, a hétköznapi nők is nyomulnak. Hajrá!

A címlapon Lauren Hutton, aki 73 éves és 11 hónapos, így ezzel ő nyerte meg a “legöregebb nő Vogue címlapon” cím titulust.

Amúgy Tina Turner vezette eddig a listát, 2013-ban a német Vogue címlapján szerepelt, amikor 73 éves és 4 hónapos volt. 

lauren-hutton-vogue-italia-october-2017-01-620x776.jpg

Lauren Hutton, a hetvenes évek egyik legjobban fizetett modellje volt, tavaly tért vissza komolyabban a divatvilágba, amikor is az idén 50 éves olasz Bottega Veneta divatmárka tavasz/nyári kampányában tündökölt, málnaszínben és pirosban.

Hutton 27 amerikai Vogue és 13 más Vogue címlappal a háta mögött, azt mondja, ez a legfontosabb számára, azért – és most szabadon fordítom -, mert itt egy 73 éves nő, aki ráncos és mégsincs szétfotósoppolva a feje és mégis ott van a Vogue címlapon, ráadásul mosolyog is! 

vi1710-cover_1_no-code.jpg

Ha engem kérdeztek, ehhez az olasz Vogue kellett. Az angol Vogue-nak évente van egy 40 feletti kiadása, amit most Eszter meghozott nekem, ugyanis képtelenség volt megvenni, Pisa-ban egyelőre még nem találtam meg az angol nyelv újságok boltját.. A tavaly elhunyt Franca Sozzani, aki közel 3 évtizedig volt az olasz Vogue főszerkesztője szerintem elégedett lenne ezzel az ötlettel, ismerve munkásságát kicsit, nemcsak merész, de számos alkalommal úttörő témákkal és vizuális anyagokkal jött el. 

Az új főszerkesztő, Emanuele Farneti azt mondja, hogy azért akarta ezt a számot, mert meg akarja mutatni, hogy a mostani 60-70 évesek már mások mint korábban. Aktívak, jól néznek és még szekszisek is, ahogy Lauren Hutton. Amúgy állítólag Hutton-on semmilyen beavatkozást nem végeztek, sem az arcán, sem a testén. 

A képeket Steven Klein készítette, és 3 címlappal jött a ki a magazin. Mostanában ez a trend? Vettem egy Grazia-t a reptéren pár napja, annak is 3 címlapja volt. Meg a szeptemberi angol Vogue-nak is.

Mit gondoltok erről? Nekem bejön, bár jobban foglalkoznának a 40 és 50 közöttiekkel is!

teljes_kepernyo_rogzitese_2017_10_07_102114.jpg

Bejegyzések a témában:

A 69 ÉVES MAYE MUSK, A DIVATVILÁG LEGÚJABB DARLINGJA

A divat egzotikus állata: a 40 feletti nő

Érett nők dicsérete Cannes-ban! 

Ali Macgraw, a Love Story 78 éves legendás színésznője divattervező lett 

95 évesen is lehetsz Instagram sztár!

Divatos öreglányok 

A 70 éves Charlotte Rampling még mindig múzsa 

Facebook Comments