Programajánló, ha ezen a héten Londonban jársz!

Programajánló, ha ezen a héten Londonban jársz!

Az Isten úgy felvitte a dolgomat, – ebben az évben többször is – , hogy váratlanul Londonba utazom a héten egy konferenciára. Ennek nyilván nagyon örülök, hiszen tavaly májusban voltam utoljára kedvenc városomban és London verhetetlen, ha kortárs kultúráról van szó és az nekem már nagyon hiányzik, itt a toszkán vidéken.

Louise Dahl-Wolfe: A style of her own kiállítás

A Fashion and Textile Museum-ban Louise Dahl-Wolfe, amerikai divatfotós kiállítása, Gabi írt róla a blogján kifejtőset, úgyhogy tőle idézek:

Legnagyobb érdemének a divatfotográfia megújítását tartják. Ő ugyanis külső térben, természetes fényben szeretett dolgozni, valamint a színes fotózást is előnyben részesítette, abban az időben, amikor csak a fekete-fehér képeket tartották művészinek.
1933-ban saját stúdiót nyitott New Yorkban, ahol reklám, és divatfotókat készített. 1936-tól 1958-ig a Harpers Bazaar csapatát erősítette, 86 címlapot, 600 színes képet, és megszámlálhatatlan mennyiségű fekete-fehér anyagot fotózott. A magazinnál eltöltött évek alatt remekül tudott együttműködni kollégáival, különösképpen a legendás Diana Vreeland-dal, aki meghagyta Dahl-Wolfe művészi szabadságát, és a fotós kedvére szárnyalhatott.

Amikor ezt kitettem az Insta-ra, még nem tudtam, hogy megyek Londonba! Volt már egy ilyen esetem korábban, 2011 év elején szépen beleírtam a naptárba, hogy lesz Tracey Emin kiállítás Londonban a Southbank-en. Mondanom sem kell, semmi esélyem nem volt akkor kiutazni. Aztán fél évvel később kiköltöztem Londonba. Az univerzum figyel!

 

Karácsonyi fények 

Ez Londonban ugye egy önálló pár órás program, jó pár posztot jó sok képpel már én is kiraktam (itt és itt).

Na meg idén a Harrods-ban a Dolce & Gabbana garázdákodik, Olasz Karácsonyi Vásár címmel költöttek el állítólag 7 milllió fontot (a Financial Times szerint) a luxusáruház 23 kirakatára, támadják Londont rendesen, pár napja új üzletet is nyitottak Mayfair-ben.

Szóval ezt mindenképpen meg kell néznem..

Lights, camera, action! Watch how the @dolcegabbana luminaria was created and installed for #DGChristmas.

Harrods (@harrods) által megosztott bejegyzés,

 

Glossier pop-up

Ez gondolom csak azoknak jelent valamit, akik szorgalmas Into The Gloss olvasók. A most 32 éves Emily Weiss 7 éve indította el szépséggel foglalkozó blogját, akkoriban amúgy asszisztens volt a Teen Vogue-nál, ami jól kinőtte magát havi 1 milliós látogatottságú oldallá, aztán 3 éve kijött saját márkájával, a Glossier-val, ami eléggé népszerű, és akkor visszafogott vagyok.

We’re open—come by ❣️

Glossier (@glossier) által megosztott bejegyzés,

Múlt hónaptól szállítanak Angliába, így arra számítok, hogy a pop-up tele lesz, hiszen rendelés előtt, itt jól meg lehet fogdosni mindent. Én erre a multifunkciós szemöldök Boy Brow valamire szeretnék beruházni, ugyanis amióta természetes hajszínű vagyok ősz beütéssel, és nem festetem feketére a szemöldökömet, azóta gyakorlatilag nincs is. És még a ManRepeller is ajánlja.

The Glossier pop-up: 32 Portland Place, W1. Hétköznap: 11-8, szombat: 10-8, vasárnap: 12- 6

Christopher Nemeth kiállítás a Dover Street Market-ben

Magyar származású designert ünnepel a Louis Vuitton című posztomban olvashatjátok ki is az a Christopher Nemeth és miért is érdekes ez, dióhéjban: Nemeth autodidakta módon tanult meg varrni, szabni, sajátos kötél motívumával ellátott kézzel varrott, elhanyagolt befejezésű darabjai a mai napig népszerűek. Németh 2010-ben halt, felesége viszi tovább a márkát.

Most a Dover Street Market alagsorában lehet megnézni Németh műveit, amúgy művésznek készült és az új kollekció darabjait. Nagyon várom, az univerzum itt is biztos figyelt, hogy pont arra a hétre essen ez a kiállítás, amikor Londonban vagyok!

A Dover Street Market-ről itt ömlengtem korábban, bár már azóta új helyre költöztek, de ott nem mertem fényképezni!

23417315_311390496027834_5312836281288359936_n.jpg

 

New items from Nemeth AW17 collection and 6 DSM exclusive jackets arrives Thursday 9th November at Dover Street Market. Basement. @ChristopherNemeth_Official

DOVER STREET MARKET LONDON (@doverstreetmarketlondon) által megosztott bejegyzés,

 

Fashion Space Gallery – Fashion Together

Egy kiállítás kedvenc brit újságírónőm kurálásában, akit Lou Stoppard-nak hívnak és már egy korábbi kiállításáról áradoztam itt.

fsg-fashion-8.jpg

A mostani, Fashion Together címmel, 7 divatos kollaborációt mutat be, név szerint Rick Owens és felesége, Michèle Lamy, Nick Knight és Daphne Guinness, Shaun Leane és Alexander McQueen, Viktor Horsting és Rolf Snoeren, Inez van Lamsweerde és Vinoodh Matadin, Gareth Pugh és Ruth Hogben, valamint Thom Browne és Stephen Jones.

A kiállítás anyagáról könyv is megjelenik, november 21-én lesz az esemény, én már akkor hazafelé tartok Olaszországba.

Fashion Together  – january 13-ig, Fashion Space Gallery – 20 John Prince’s Street, London, W1G 0BJ

És persze, nem hagyhatom ki, hogy megnézzem a sketch-ben, az egyik kedvenc helyemen a karácsonyfát…sketch – nagyvilági teázás Alien wc-vel

@carlyrogersflowers @jamjar_flowers @rebelrebele8 @figaandco

sketch (@sketchlondon) által megosztott bejegyzés,

 

Facebook Comments