A 82 éves Benetton alapító visszatér megmenteni a céget a hírhedt fotóssal

A 82 éves Benetton alapító visszatér megmenteni a céget a hírhedt fotóssal

Tegyük fel, hogy 70 körül vagy, van egy menő céged, csúcsra vitted, jól prosperál, dolgoztál sokat, elégedett vagy, gondoltad, most pár pihenjünk. Elmész nyugdíjba. 

Aztán eltelik 10 év, és azt látod, hogy a cég, amely a nevedet is viseli, elindult a lejtőn, a 10 évvel ezelőtt 144 milliós eurós profit helyett, 81 millió eurós veszteséget termel. 

cover-r4x3w1000-5a202ff046a0f-sipa-00698379-000010.jpg

Nincs mit tenni, újra összeszeded magad és 82 évesen visszamész megmenteni a céget.

Mert ugye a Benetton-t nem lehet csak úgy veszni hagyni. A Benetton ugyanis történelem.

Elviselhetetlen fájdalom ez nekem, ezért megyek vissza, nyilatkozta Luciano Benetton csütörtökön, csak magunkat hibáztatjuk. Az üzletek, melyek egykor világosak voltak, ma sötétek és szomorúak, mint az egykori kommunista Lengyelországban. A legnagyobb bűn pedig az volt, hogy abbahagytuk a pulóverek gyártását, víz nélküli vízvezeték lettünk.

A kommunista Lengyelország fogalmam sincs, hogyan jött be a képbe..

original-gazine-oliviero-toscani-fotografo-intervista-oliviero-toscani-18427178-1-ita-it-oliviero-toscani-jpg.jpg

Ezzel egyidejűleg, a híres-hírhedt fotós, Oliviero Toscani is visszatér 17 év után, aki a UNITED COLORS OF BENETTON-t az egyik legismertebb márkává tette a világon a nagy port kavaró képeivel, már el is kezdte a munkát, íme az első kampány, amely egy nagyobb kampány része.

6850.jpg

Mindannyian rajta vagyunk ezen a képen, mondja Toscani. Egy olaszországi általános iskolában vagyunk, 28 gyerek, 13 náció, mindenkin Benetton ruha van, persze. A téma az integráció, mely a Benetton számára mindig kedves volt, a mai világban pedig az egyik legfontosabb kérdés.

pinocchio-_-alta-1030x615.jpg

Az első képek és a videó része egy nagyobb kampánynak, amely majd jövő év elején jelenik meg. 

Amúgy ideje volt. Én nagyon szeretem a Benetton-t, amióta Olaszországban élek, még jobban figyelem és mindig bemegyek körülnézni és mindig úgy, hogy most veszek valamit. De általában csalódottan távozom, bár a nyáron vettem egy szürke-sárga csíkos pulcsit, ami 15 euróra volt leértékelve, tökéletes darab kicsit hidegebb nyári estékre, de ezenfelül semmi, pár napja is benéztem, unalmas, mind a kollekció, mind a bolt.

Én kíváncsian várom mi fog történni itt!

Oliviero Toscani persze nem tétlenkedett az elmúlt években, van saját olíva olaja meg bora, nem messze tőlünk van a földje, meg nyilvánvalóan fényképezett is.

Ja, amúgy Luciano testvére, a 80 éves Giuliana is visszatért a cégbe, újra pulóvereket gyártani, ahogy az elején kezdték. 

Ahogy látom, újra kezdik az alapoktól a bevált felállásban. Én mindenesetre drukkolok!

Csak úgy mondom, hogy a 95 éves Pierre Cardin nemrégen adott egy interjút, amiben közölte, hogy semmi kedve abbahagyni a munkát.

130403104637-giuliana-benetton-leading-women-horizontal-large-gallery.jpg

Facebook Comments