Barátnői csevej nagyvilági teázással

Barátnői csevej nagyvilági teázással

20180202_134526_1.jpg

Aki olvas egy ideje, az láthatta, hogy nagy Afternoon Tea rajongó vagyok. Londonban ragadt rám, ott nagy divatja van, számtalan étterem illetve hotel kínál jobbnál jobb ajánlatokat. Eddigi élményeimet lásd a poszt végén.

Így aztán nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy az Omorovicza és a the Ritz-Carlton Budapest hotel közösen kijött egy Afternoon Tea ajánlattal. Meg annak is nagyon örültem, hogy pont Pesten is leszek, amíg tart.

Az Omorovicza közel áll a szívemhez, aki nem tudná, ez egy magyar prémium szépségápolási márka, melynek alapja a gyógyító és bőrfiatalító magyar gyógyvíz és a hévízi iszap. 

Az alapító házaspár női tagját, Margaret-et, még Londonból ismerem, pár évvel ezelőtt volt szerencsém velük interjút készíteni, ami aztán a Forbes-ban jelent meg.  

Tehát gyorsan foglaltam, és ma fél 2-kor a Kupola Lounge-ban találtunk magunkat a Ritz-Carltonban. (Nem tudtam kiszedni a személyzetből, hogy kire várnak az embernek a bejáratnál, Depeche Mode?)

20180202_150144_1_1.jpg

Az Afternoon Tea tökéletes kiegészítője egy barátnői csevejnek, így aztán a kellemeset a hasznossal összekötve, ide beszéltem meg Ágival a találkozónkat. Az ő legnagyobb örömére is!

20180202_133521.jpg

Egy kedves fiatalember volt a pincérünk, aki szépen felvezette az egész sztorit, és akárhányszor beszéltünk, őszintén éreztem a hangjából a lelkesedést, hogy neki is mennyire bejön ez kooperáció.

Nagyon tetszett a bekeretezett étlap, mivel én állandóan minden információt tudni akarok.

Első körben egy welcome koktél jött, – koriander, barack likőr, citrom, cukorszirup, tonik – alkoholmentes verzióban is. Itt megjegyezném, hogy a szívószál használata nagyon nem trendi.

20180202_134501.jpg

Az Afternoon Tea-nél használatos emeletes tálca helyett ebben a kis polcrendszerben jöttek a sütik, szendvicsek. Talán arra hajazva, ahogy a termékek is ki vannak téve a polcon az üzletben, de inkább csak találgatok.

Szendvicsek: füstölt lazacos croissant, mini uborka és sajtkrém szendvics (ez tipikus, minden angol Afternoon Tea elmaradhatatlan kelléke), Foie Gras és szárított gyümölcs chutney (ebben a libamájat nem igazán éreztük). 

20180202_135732.jpg

Édességek: Csokoládé és málna torta (a szálloda sajátjai), paprikás és szilva chutney macaron, sárgabarack macaron, kétféle muffin, mini citromos pite.

20180202_134617.jpg

Ez pedig az Omorovicza Torta, melyet külön erre az alkalomra készített a hotel cukrászcsapata. Az inspirációt az Omorovicza egyik éjszakai krémje adta, ízvilága harmonizál a krém összetevőivel:  a szilvával, mandulával és almával. Ez egyébként tényleg nagyon finom, a kedves pincérünk el is mondta, hogy többen jelezték igényüket, hogy legyen állandóan az étlapon.

20180202_134541_1.jpg

Az afternoon tea nyilván elengedhetetlen eleme a tea! Itt most a Zhao Zhou vad teái közül lehetett választani, ők amúgy a Lánchíd utcában nem csak boltot, teázót, hanem teaműhelyt is vezetnek. És már ezer éve a listámon vannak!

20180202_144717.jpg

Őket már nem tudtuk megenni, de persze hazavihettük egy kis dobozkában. 

20180202_153031_1.jpg

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, a hely atmoszférája kellemes, a design nem tolakodó, rajtunk kívül 2-3 asztalnál ültünk és ők is Omorovicza partin voltak.

Azt kicsit zokon vettem mondjuk, hogy amikor megkérdeztem a teremfőnököt, hogy megnézhetjük-e spa-t vagy egy szobát, rögtön nemet mondott, mintha valami óriási dolgot kértem volna.

Az Afternoon Tea részeként kaptunk még éjszakai krémet (15 ml) és termál tisztító balzsamot (5 ml), az egyik kedvenc termékem ez a fekete balzsam, mely kalciumban és magnéziumban gazdag magyar iszapot tartalmaz. Plusz még 2 kis termék minta is volt a csomagban (deep cleansing mask és midnight radiance mask). Aztán még 20% vásárlási kedvezményt is, az Omorovicza üzlete és szépségszalonja az Andrássy út 2. alatt található.

Remélem a kedvezmény érvényes kezelésre is, ugyanis az egy igazán luxy kényeztetés, itt írtam meg róla ez élményeimet. 

Az Afternoon Tea ára 8.000 Ft / 2 fő és MÉG KÉT NAPIG TART, február 4-ig.

(Az árat tekintve amúgy, egy ilyen színvonalú Afternoon Tea, egy ilyen hotelben Londonban olyan 15.000 forint / fő lenne. )

Londoni Afternoon Tea élményeim:

Tea a világ legszofisztikáltabb könyvei között (Assouline konyvesbolt)

sketch – nagyvilági teázás Alien wc-vel 

Ahol Oscar Wilde partizott – Nagyvilági teázás a Hotel Café Royalban

Elteázni egy repülőjegy árát 

Facebook Comments