Modellkednél 40 felett?

Modellkednél 40 felett?

20190412_134401.jpg
Ha Maye Musk vagy Lyn Slater nyomdokaiba szeretnél lépni, akkor olvass tovább! 

Örömmel jelentem, hogy a napokban megkezdte működését a SilverChic Model Agency, mely kizárólag 40 felettiekkel foglalkozik.

Külföldön az utóbbi években számos ilyen ügynökség lépett színre, például a brit Grey Model Agency vagy az orosz Oldushka, akik érett, idős modellekkel dolgoznak, én is írtam már róluk és arról is, hogy egyre menőbb 40 felett modellkedni.

Az ügynökség több funkciót kíván betölteni. Egyrészt várja a tapasztalattal rendelkező modelleket adatbázisába, modell tanfolyamot indít tapasztalattal nem rendelkező jelentkezők számára, harmadszor pedig közvetítő szerepet vállal cégek, reklámügynökségek felé. 

A külföldi kifutókon egyre nagyobb számban jelennek meg egykori modellek második virágzásukat élve, ilyen például a 70 éves Maye Musk (Elon Musk édesanyja, aki ráadásul májusban jön Magyarországra a Brain Bar eseményre, minden vágyam meginterjúvolni), aki 2 éve lett a Covergirl arca, ezzel divattörténelmet írva, Lauren Hutton is 73 évesen kezdett újra modellkedni.

Az Instagramnak köszönhetően számos új, civil arc is megjelent a kifutókon illetve reklámkampányokban, például a 64 éves Lyn Slater, aki Accidental Icon néven fut és 675 ezer követővel rendelkezik az Instagramon, és amúgy főállásban professzor. Vagy a 62 éves, ausztrál Sarah Jane Adams a totál ismeretlenségből röpke egy év alatt szedett össze 160 ezer követőt az Instagramon és lett az IMG ügynökség modellje, nemrégiben egy H&M reklámban szerepelt. Az olasz Vogue két éve egy komplett számot szentelt a 60 feletti nőknek, Jane Fonda a Vogue legidősebb címlaplánya lett 81 évesen egy hete. 

Az ügynökség alapítói különböző háttérrel rendelkező szakemberek, természetesen egykori modelleket is találunk köztük. Vezetője Ilkaházi Júlia, egykori vezető légiutas-kísérő elmondása szerint az ötlet baráti beszélgetésekből bontakozott ki, majd miután megkérdezett erről marketingest, pr szakembert, nyugdíjasokkal foglalkozó munkaerő-közvetítő céget, modelleket, coachokat és szakmán kívüli negyvenes és ötvenes nőket, mindenki megerősítette abban, hogy érdemes elindulni ezen az úton.  Júlia szintén modellkedett és hostesskedett egyetemi évei alatt, élete mindig is számos szálon kötődött a divat világához és a benne résztvevő emberekhez. 


Két profi modellt is találunk a stábban, az egyik Schmidt Bea, a hetvenes évek egykori sztármanökenje, aki a mai napig a szakmában dolgozik, rengeteg modellt tanított, dolgozik stylistként és rendszeresen publikál, a másik pedig Tánczos-Cseh Myra, hazánkban leginkább Náray-modellként ismert, valamint Schiffer Miklós is őt választotta első könyve arcának.

12-schmidt_bea_1.jpg

A stáb további tagjai Rácz Edit fotós, Barna Nóra sminkes, Csókási Lilla stylist. 

A múlt heti első fotózáson civilek és profik együtt dolgoztak: Torma Steffi (63), Doszpot Evelin (44), Ligethy Gabi (56) képviselték a civil vonalat, Schmidt Bea (60+), Molnár Elemérné Kamilla (66) és Csutorka László (60+) a profi oldalt. 

01-ligethy_gabi_1.jpg

03-ligethy_gabi_3.jpg

04-doszpot_evelin_1.jpg

06-doszpot_evelin_3.jpg

09-torma_steffi_1.jpg

10-torma_steffi_2_1.jpg

16-molnar_elemerne_kamilla_2.jpg

19-csutorka_laszlo_1.jpg

21-csutorka_laszlo_2.jpg

Az első modelltanfolyam májusban lesz, a jelentkezők hasznos elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetnek a modell szakmáról. A tapasztalt modellek beszélnek a castingok, reklámfilmek és a kifutók világáról, pályájuk szépségeiről és nehézségeiről, és elsajátítják a pózolás  és a kifutói járás alapjait. Résztvesznek egy profi sminkoktatáson, hallhatnak stílusról, divatról, öltözködésről, lesz social media és influencer marketing óra is dr. Zelena András egyetemi docens előadásában. A tanfolyamon végzettek számára a jövőben is rendszeresen kívánnak kurzusokat szervezni újabb témákban, valamint egyéni mentorálásban, vagy konkrét munkára való felkészítésben is segítenek az oktatók. 

A képzés háromnapos: május 18., 19. és 25. A képzés díja 135.000 Ft bevezető áron

Szerény személyem PR munkával támogatja a projectet, kit tudja, talán még belőlem is lehet modell??
Itt is vagyok: Instagram 
Facebook Comments