A férfi, aki 71 évesen kezdett balettozni

A férfi, aki 71 évesen kezdett balettozni

incollage_20191117_170311294.jpg

Bernard Bibby nem mindennapi hobbit talált magának 71 évesen, amikor is felesége, Celia meghalt rákban. 55 évig voltak házasok, 17 évek korukban ismerkedtek meg. 

Bernard négy éve jár felnőtt balett oktatásra, és bár az elején kissé “félt”, hiszen ő az egyetlen férfi a 30 fős osztályban, ma már ebédelni is eljár balettos társaival sőt sokat segítettek felesége iránti gyászában is. 

“Ha elveszítesz valakit, akkor nem szabad otthon ülni, ki kell menni és folytatni az életet. Ne temesd el magadban az érzéseket, engedd ki, mutasd meg őket, végül is emberi lények vagyunk.”

mquenhct3oenkuuv.jpg

A nyugdíjas villamosmérnök felesége halála után nem tudta mihez kezdjen magával, tudta, hogy a tévé előtt ülni egész nap nem lesz kifizetődő. 

Először sztepptáncra ment, mert az kisfiúként tetszett neki, de nem igazán ment neki, így tanára javasolta a balettot. 

Bernard heti 3-szor konditerembe is jár, hogy hajlékony maradjon a baletthez. Ahogy mondja a balett azért is jó, mert sok olyan izmot mozgat meg, amelyet amúgy nem használ ember.

És már annyira belejött a balettba, hogy otthonra is épített magának stúdiót és a Royal Academy of Dance egyes számú balettvizsgájára készül, melyet 7 évesek szoktak letenni. “Nem érdekel, már nem vagyok az a kisfiú, aki fél táncolni. Ha ennyi idősen nem tudom eldönteni, hogy mit akarok, és hagyom, hogy mások befolyásoljanak, hát akkor nem sokra vittem.”

Bernard amúgy egy férfi rákalapítvány nagykövete is, ahol a felvilágosító előadásokat tart férfiaknak arról, hogy mennyire fontos felismerni a prosztata ill a hímvessző rák korai jeleit. 

mercury_widower_ballet_therapy_12-768x1307.jpg

mercury_widower_ballet_therapy_22-768x1152.jpg

Nem lehet elégszer elmondani: sosem késő és semmihez sem vagy öreg, az élet kiszámíthatatlan, nyitottnak kell maradni az utolsó pillanatig!

Az első kép forrása: BBC

************************************

ÉLJENEK A 40 FELETTI NŐK! 
A NeverOrdinaryWoman a 40 feletti nők találkozóhelye, blog, női klub és még sok más. 
Alapítója Iványi Orsolya. 
Instagram
Facebook oldal
Hírlevél

Zárt csoport

Facebook Comments