Élet a korona idején avagy az olaszok hogyan élnek túl a zenével

Élet a korona idején avagy az olaszok hogyan élnek túl a zenével

20200318_102808_1.jpg

Azt mondta ma reggel a férjem, miközben egy videót néztünk arról, hogy tartanak zenés “erkélypartit” a karaténba kényszerült olaszok, és mindketten próbáltunk visszatartani a könnyeinket, hogy “you have to love the Italian spirit”. 

A mi családunkban mondjuk egyedül a kutya olasz, de az a pár év, ami én itt töltöttem már – idén lesz 4 éve – , a férjem több mint 10 éve itt van (ő amúgy a Napsütötte Toszkána férfi verziója, majd egyszer elmesélem), ebben az egyben mindig egyetértettünk, hogy bár az ország állandóan szétesőben, az olaszok összetartása és hazaszeretete rendkívüli minden helyzetben, ahogy most is. 

Olaszországban 10. napja van karantén, ami azt jelenti, hogy kizárólag nagyon indokolt esetben lehet kimenni (bolt, gyógyszertár, munka) vagy sétálni, sportolni megfelelő távolságban, amúgy szigorúan büntetnek 200 euróra, de börtönt is lehet kapni.

Az olaszok most is megmutatták / megmutatják nekünk, hogyan lehet a rosszból kihozni a jót, országszerte láthatjuk a zenés videókat, ahogy fiatal és öreg énekel, táncol az ablakban, az erkélyen, a folyosón eygütt, sőt ad-hoc koncerteket is rendeznek.

Összeraktam egy kis listát, hátha valakinek jól jön most egy olasz sláger válogatás!

 

Facebook Comments