Menopauza-sztorik avagy miért kezdtem el a menopauzával foglalkozni?

Menopauza-sztorik avagy miért kezdtem el a menopauzával foglalkozni?

Amikor elindítottam a blogomat 2011-ben, nem gondoltam, hogy egyszer majd a menopauza vagy a női egészség lesz a blogom egyik fő témája, és azt sem gondoltam volna, hogy ez egyfajta küldetésem lesz. 

Amikor 2018 szeptemberében elkezdtem írni a menopauzáról és a saját tüneteimről, nem gondoltam volna, hogy két évvel később menopauza aktivista leszek, és az lesz a küldetésem, hogy a menopauza ne legyen tabu téma és beszéljünk róla többet!

Magyarországon több százezer nő van menopauzában. A menopauza nem betegség, hanem egy természetes folyamat, melyen minden nő keresztül megy élete folyamán, mégis tabu téma. Rengeteget olvasok a témáról, de úgy érzem, hogy csak a jéghegy csúcsát kapargatom.

A legnagyobb probléma a kevés rendelkezésre álló információ és a megfelelő párbeszéd. Ezen dolgozom, hogy minél többet beszéljünk a menopauzáról, arról az életszakaszról, melyben a nőknek a legnagyobb támogatásra és együttérzésre lenne szükségük.

A nők általában nem szívesen beszélnek róla, talán azért is, mert általánosságban nem illik beszélni róla, mintha valami stigma lenne. Pedig nem az. Jó lenne, ha a férfiak is tisztában lennének azzal, hogy mit érez ilyenkor a nő és hogyan tudná elviselhetőbbé tenni a folyamatot. Egy jó párkapcsolat aranyat ér a menopauza megpróbáltatásai közepette.

Hetente jelentkezem menopauza videóval, ha van kérdésetek, írjatok, vagy hogy miről hallanátok szívesen. 

Szeretném elindítani a Menopauza-sztorik rovatot, mert úgy gondolom, hogy már azzal sokat tudunk másnak segíteni, ha tudjak, hogy nincs egyedül, és talán az is segítség lehet, ha “csak” úgy leíja valaki a történetét.
Természetesen nem kötelező névvel. Ide várom a leveleket: [email protected]

Menjünk végig együtt ezen az életszakaszon, beszéljük meg és ki, hogy mi történik velünk, segítsünk egymásnak, és legyünk tisztában a tényekkel is, mert úgy sokkal könnyebb.

Tartsatok velem itt a blogon és a Facebook oldalamon, ahogy elmélyedjünk a nők világának egyik nagy misztériumában, a menopauzában! Számítok rátok! 

 

***********************************

ÉLJENEK A 40 FELETTI NŐK! 
A NeverOrdinaryWoman a 40 feletti nők találkozóhelye, közösség, blog, női klub és még sok más.
Alapítója, Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet.
Facebook oldal
Hírlevél

Zárt csoport
Youtube 
Kapcsolat: [email protected]
img_20190923_213159_890_1.jpg

Facebook Comments