Szex és New York – jönnek a középkorú nők!

Szex és New York –  jönnek a középkorú nők!

Szex és New York – jönnek a középkorú nők!

Amikor megláttam a hírt, hogy 17 év után újra lesz Szex és New York, vagyis valami hasonló, hiszen nem ezzel a címmel jön vissza a sorozat, elsőre nem jöttem annyira izgalomba.

Sose voltam nagy rajongó, nem azonosítottam magam egyik karakterként sem, és nem tanultam meg “örökérvényű” idézeteket sem kívülről.

Visszaszámolva, 24 éves voltam, amikor elkezdődött a sorozat a múlt században, és arra is emlékszem, hogy mivel nem engedhettem meg magamnak az HBO előfizetést, kölcsönkapott kiírt DVD-én néztem munka után.

A négy főszereplő helyett hárommal jön a folytatás, Kim Cattrall már évekkel ezelőtt megmondta, ő már elengedte Samantha Jones-t. Kár, azt hiszem, ő volt benne a legszínesebb karakter. És a legidősebb is, Cattrall most 64 éves, a többiek az ötvenes éveikben járnak.

Persze, végig néztem mindent (a 2 filmet is elszenvedtem) és nincs kétség ez a sorozat sok szempontból mérföldkő volt, hiszen olyan témákról is beszélt, a sok szórakoztató felszínesség mellett, amelyek még manapság is tabunak számítanak, pl. az önkielégítés, nemi betegségek, abortusz vagy a menopauza.

És el is érkeztünk a nagy kérdéshez! Vagy kérdésekhez!
A való életben Sarah Jessica Parker és Kristin Davis 55, Cynthia Nixon pedig 54 évesek.

A pár napja közzétett semmitmondó trailerből, new yorki utcaképek zajokkal, nem sok mindenre lehet következtetni, (tudom, még el sem kezdték forgatni, majd tavasszal), viszont a leírásban ott áll, hogy arról fog szólni, hogy hogyan navigálnak majd harmincas évek bonyolult sűrűjéből az ötvenes évek még bonyolultabb sűrűjébe. Vagy valami ilyesmi.

Aztán arra jutottam, hogy ez micsoda lehetőség!

Lehetőség arra, hogy megmutassák, hogy egy bizonyos kor felett is van élet!

Állandóan azt papolom, hogy több 40 meg 50 feletti nőt kellene megmutatni, mint példát, egyrészt hogy megmutassuk, hogy még élünk, (talán ez furcsán hangzik, de egy bizonyos kor felett sokan érezzük,  hogy láthatatlanok lettünk), és hogy érdekes az életünk, másrészt, hogy nem vagyunk lejárt szavatosságúak, és igenis relevánsak vagyunk. (És nem vagyunk sem sajtok, sem borok.)

Itt az ideje, hogy a középkorú nő definícióját újra írjuk!

Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e benne menopauza?
Nem lehet, hogy ez ne legyen téma 50 felett. Ráadásul, az utóbbi években számos celebrity beszélt róla nyíltan, maga Michelle Obama is mesélt a hőhullámairól és, hogy hormont szedett. És egyébként is, a világ fele keresztül megy rajta, ne tegyünk úgy, mintha ez nem lenne természetes része minden nő életének. Enélkül nem lesz hiteles, bízom benne, hogy ezt a tabu témát is boncolgatják majd.

Vajon szó lesz-e arról, hogy hogyan élik meg az öregedést?
Bízom benne, hogy a már unalomig ismételt az “50 az új 30” helyett inkább azt fogják erősíteni, hogy fogadd el a korodat, legyél büszke rá, de nem kell túlságosan sokat foglalkozni vele, hiszen nem a korunk befolyásolja azt, hogy hogyan élünk.

Kíváncsi vagyok, hogy Carrie 54 évesen még mindig szingli újságíró lesz?Igazából jó lenne, mert arra is ráfér egy kis “reklám”, hogy ennyi idősen is lehet egyedül és boldogan élni, és nem mindenki akar kapcsolatban élni csak azért, hogy kapcsolatban éljen.

Szerintem, az nem kérdés, hogy társkeresés biztosan lesz benne, ezt nem lehet kihagyni, 50 felett meg egészen érdekes kérdések jönnek elő, mint például ha én 55 éves vagyok, akkor hány éves pasit keressek? A tudomány jelenlegi állása szerint, ugyanis az 55 éves nőknek nem sok esélyük van hasonló korú férfit találni, mert azok (sokkal) fiatalabbra vágynak.

És most be is ugrott az a jelenet, amikor Samantha egy 72 éves milliárdos “aggastyánnal” randizik, vicces jelenet, ahogy Ed éppen Donald Trumppal meetingel egy bárban (valóban szerepelt benne), amikor felfigyel Samathara. A következő jelentben kellemes vacsora, gyémánt ékszer ajándékba, Viagrás szex, majd Samantha rémülettől elborzadt arccal fut el a lakásból, miután rápillantott Ed megereszkedett, ráncos 72 éves fenekére. Nos, a valóság kegyetlen tud lenni, de nem is egy fenék adja egy kapcsolat alapját, ahogy a pénz sem.

Mennyire menő lenne, ha azt a színes ötvenes korosztályt mutatnák meg, amely valóban létezik, és nem azt, amit a társdalom kommunikál.

Jó lenne azt látni, hogy minél idősebb valaki, annál érdekesebb (lehet), hiszen ott van már mögötte jó pár év élettapasztalat, tudás, és hát 40 felett már láttunk/kaptunk eleget. Az öregedés nem feltétlenül jelenti azt, hogy unalmas lesz az élet, hiszen rajtunk áll mivel töltjük meg.

Nem hagyhatom ki, hogy mekkora lehetőséget rejt ez a sorozat a divatipar számára is, jómagam nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen designereket fognak felvonultatni és hogy mennyire lesz megjelenítve az, hogy “egy bizonyos kor felett” mit illik és mit nem illik hordani. Ha engem kérdeztek, pont azt, amiben jól érzed magad. (Vajon lesz benne mackó?)

25 éve Patricia Field jelmeztervező, stylist felelt a ruhákért, gondolom, mindenki kíváncsian várja, hogy most ki lesz majd. A 78 éves Field legutolsó munkája a vegyes fogadtatású Emily Párizsban című sorozat volt.

A 444.hu azt kérdezi, hogy “Lehet-e a Szex és New York 2021-es folytatása kevésbé hetero és kevésbé fehér?“. Nos, a Dail Mail azt írja, hogy Samantha helyett állítólag jön két új szereplő (film közeli forrásból tudják), egy afro amerikai és egy ázsiai származású. Már korábban is előjött ez a kritika, hogy mért csak fehér és kiváltságos nőkről a szól a sorozat. (Ahogy a férjem mondaná, azért, mert ez volt a forgatókönyvben.)

And Just Like That… ez lett a cím, ami magyarul talán “És csak úgy… “

Izgatottan várom az ezerarcú középkorú nők reprezentálását!

Facebook Comments