Salma Hayek esete a menopauzával: megnőttek a melleim!

Salma Hayek esete a menopauzával: megnőttek a melleim!

Salma Hayek esete a menopauzával: megnőttek a melleim!

Talán kicsit meghökkentő de mindenesetre bíztató, hogy olyan színésznők is, mint Salma Hayek, a menopauzáról javasolnak jelenetet, ha megkérdezik őket, mi legyen még a filmben, írtam ki pár napja a Facebook oldalamon.

“És van pár mondatom benne a menopauzáról – az például az én ötletem volt. És szuper, hogy bekerülhetett.
-Missziónak tartja, hogy ilyesmikről is beszéljen a filmben?
-Nem, csak egy jó ötletnek. Vicces, szokatlan, igaz, mert ez is az élet része. De azért nem ez az új ügy, ami mögé odaállok. De az tény, hogy az emberek nagyon keveset tudnak róla, pedig összetett téma: a különféle stádiumai akár tíz évig is eltarthatnak.”

Nyilatkozta 2 éve Kovács Bálint újságírónak, és persze irigyeljük őt egy kicsit, hogy Salma Hayekkal élőben beszélgethetett! A teljes interjú ITT a HVG-én!

Amúgy a Sokkal több mint testőr 2 avagy a The Hitman’s Wife’s Bodyguard filmrõl van szó, amely már a mozikban.

Nos, úgy néz ki, időközben meggondolta magát az 54 éves színésznő, ugyanis tegnap a Red Table Talk -on beszélgetett a témáról. A Red Table Talk egy beszélgetős műsor, ahol 3 generáció Jada Pinkett Smith (Will Smith felesége), lánya, Willow, és anyukája, Adrienne Banfield-Norris képviselteti magát és főleg celebrityket hívnak meg beszélgetni. (Emmy díjra is jelölték idén.)

A videó félórás, és őszinte leszek, nekem nagyon nehéz volt végig nézni (túl amerikai, túl sok a wow), de kíváncsi voltam a menopauzás részre.

Mint kiderült rögtön az elején, hogy Jada és Salma imádják egymást, elmesélik, hogyan ismerkedtek meg annak idején, mindkettőjüket behívták castingra a Matrix filmre, Salma a fizikai résznél elbukott ( mondták, hogy fussak, én meg kérdeztem, hova?), Jada viszont a folytatásban kapott szerepet, Niobe karakterét,

Ahogy fentebb már írtam, Salma ötlete volt, hogy a Sokkal több mint testőr című filmben a feleség inkább az ötvenes éveiben járjon, ne a negyvenesben és mutassák meg hogy éppen menopauzában van, miközben próbálja megmenteni a férjét.

(Imádom! ( I looooove that!) – mondja itt Willow, aki 20 éves és szerintem fogalma sincs, hogy miről beszélnek körülötte, az egész videó alatt ezt éreztem.)

Használunk kell a menopauza szót, kérdeztek vissza a filmkészítők. Nem a szó a lényeg, hanem az, hogy minden nő keresztül megy rajta. – mondja Salma. Fontos üzenete van ennek, mégpedig, hogy a nőknek nincs szavatossági idejük, akárhány évesek vagyunk, bármit meg tudunk csinálni. Nem csak azért élünk, hogy gyereket szüljünk, vagy hogy mindenkit és mindent kiszolgáljunk magunk körül, és ha már nem tudunk szülni, akkor lejárt az időnk. És ez a félreértés megy jó pár évszázada.

Jada anyukája aztán rákérdez, hogy vannak-e menopauza tünetei Salmanak, aki elmeséli, hogy a negyvenes évei közepén elment orvoshoz és ki kellett tölteni egy tesztet, ahol olyanokat kérdeztek tőle, hogy

  • érzéekelte-e, hogy megnőttek a fülei és szőr nő ki belőlük?
  • elkezdett-e bajúszt/szakállt növeszteni?
  • könnyen felidegesíti magát?
  • sír-e minden ok nélkül?
  • hízik-e, és bármit csinál, nem tud lefogyni?
  • érzi-e úgy, hogy töpörödik?
  • van-e hüvelyszárazsága?

Látni kell, hogy milyen arcokat vágott eközben a Smith család, holott ezek mind-mind valós tünetek lehetnek, bármennyire is visszataszítónak tűnhetnek.

Salma amúgy ezt úgy reagálta le, hogy tök mindegy, hogy van-e hüvelyszárazsága, hiszen ha kövér, szőrös, állandóan rossz hangulatban van és mellette még sír és még töpörödik is, senki nem akar majd a vaginája közelébe kerülni.
Ez mondjuk vicces volt meg kell hagyni.

Aztán jött a mondat, amire minden bulvár újság egyből ráugrott:
De megmondom mit nem kérdeztek meg: hogy nő-e a mellem!

És itt elmagyarázza, amit minden nő tud amúgy, hogy ha hízunk, akkor a mellünk is megnőhet, és nála pontosan ez történt, ahogy hízott, a melle is nagyobb lett. (wow, mondják a többiek) Mostanra pedig a háta is megsínylette ezt.

Aztán mond még néhány szót arról, hogy a hőhullámok is elég kemények tudnak lenni, de venni kell egy nagy levegőt és tudni, hogy egyszer ennek vége lesz.

Ezek után Jada megjegyzi, hogy ő most lesz 50 és lehet, hogy emiatt sír mindenen mostanában?

Nos, szükség van arra nagyon, hogy beszéljünk a témáról, ezt a videót 1.3 millióan nézték meg eddig és közel 2000 kommentet kapott, ahol jó sok nő leírja, hogy mennyire segít nekik, hogy nyíltan beszélnek a témáról.

Zárójelben annyit azért megjegyeznék, hogy talán érdemes lett volna egy kicsit felkészülni is belőle valakinek, mert az hogy nagy levegő és ki kell bírni, sajnos, hosszú távú egészség károsodáshoz is vezethet.

A teljes videó itt látható: https://fb.watch/6k4CjE4k0C/

Ajánlom olvasásra:

Facebook Comments