Miből fogsz élni, ha nyugdíjas leszel? – Életmentő információk katásoknak

Miből fogsz élni, ha nyugdíjas leszel? – Életmentő információk katásoknak

penzszereszek.jpg

Amióta szabadúszóként dolgozom, rengeteg új dologgal kellett szembesülnöm, amellett, hogy milyen jó saját magam beosztani az időmet, megválasztani az ügyfeleimet, és néha lehetetlen időben lehetetlen dolgokat csinálni.

A nem kellemes része a magánzásnak, hogy kicsit pénzügyi szakértővé kell válni, még akkor is ha van könyvelőnk. A magánzás nálam azzal járt, hogy katás egyéni vállalkozó lettem, ami ugye szuper dolog, évi 12 millió forintig alanyi adómentességre jogosít, és nem kell egy csomó adót befizetni, az ÁFA-t sem, cserébe mindig egy havi fix összeget fizetek. (Tudom, még van az éves iparűzési adó + kamarai regisztrációs díj.)
Ez mind szép és jó, de a sok előny mellett akad itt hátulütő is.
Ez pedig a nyugdíjas éveinkre lehet kihatással.

Bevallom, én is tolom el a témát magamtól, mindig van valami fontosabb, például pénzt keresni, de már tavaly is tudtam, amikor az első ilyen jellegű rendezvényt tartottuk, hogy ez alól nem lehet kibújni. Elég a menopauzától nem aludni, nem akarok még egy témát, ami ébren tart. 

Mennyi nyugdíjam lesz katásként?
Nos, ha egy szóval kell válaszolni, kevés. Ha két szóval, brutálisan kevés.

50 vagy 75?
Azt tudjuk, hogy választhatunk a két opció közül, hogy 50 ezret vagy 75 ezret fizessünk havonta, és kézenfekvőnek tűnik a válasz, hogy 50-et, hiszen így több pénzük marad. 
Most. De ha a nyugdíjas éveinkben szeretnénk több pénzt, akkor nem biztos, hogy az 50 a befutó.

Mitől függ a nyugdíj nagysága?
A válasz egyszerű: mennyi dolgoztunk le, magyarul az igazolt munkaviszonytól, és hogy ezidő alatt mekkora volt a jövedelmünk. 

Ha katás vagy, neked kell gondoskodnod a nyugdíjadról. 
Tudom, hogy a téma kellemetlen, meg még ott a lakástörlesztő is 20 évre, a gyerek iskoláját is fizetni kell, a nyugdíj meg oly távolinak tűnik még. 

Amikor a katás adózási formát választottad, gyakorlatilag magadra vállaltad időskori anyagi biztonságod megteremtésének felelősségét is.

Sajnos, ha 40 körül / felett vagy, ezt nem nagyon lehet tovább húzni.
Lehet, hogy nem fogsz állami nyugdíjat kapni, mert legalább 15 év szolgálati idő kell, hogy egyáltalán kapj valamekkora összeget. 
Lehet, hogy csak a minimálnyugdíjra leszel jogosult, ami már évek óta csupán 28.500 Ft havonta. 
50 ezres katásként 30 év katás időszak csak 20 év szolgálati időnek számít, a minimálbérnél is alacsonyabbnak számít a jövedelmed. 
Ha nincs nyugdíjad, a gyerekeidnek kell majd eltartaniuk. Az idősek otthona akár pert is indíthat a gyermekeid ellen a törvény szerint, ha neked nem futja majd a nyugdíjból a bentlakás. 

Ha most jól megijesztettelek, ne haragudj érte.

Van megoldás, és egyszerűbb, mint hinnéd.

Ezért meghívtam Gőcze Editet – a Neverordinary közösség tagját –  és üzlettársát, Tasi Csabát, azaz a Pénzszerészek csapatát, hogy tartasanak nekünk egy összefoglalót a témában. 

Dátum: 2020. április 16., 18.00-20.00
Érkezés: 17.30-tól
Helyszín: Kőleves
Lesz pogi meg üditő, meg koktél is!

Az esemény ingyenes és nem jár semmiféle kötelezettséggel, de kötelező a regisztráció ITT: [email protected]

Az eseményen én is részt veszek, és arra gondoltam, hogy akinek van kedve, utána maradjunk egy kicsit, így én is tudnék veletek találkozni/beszélgetni egy jó koktél társaságában! 
Ezt is jelezzétek emailben!

Edit és Csaba nyugdíj stratégia specialisták, elmondják nekünk, hogy 

  • 50, vagy 75 ezer Ft adót érdemes-e fizetniük havonta
  • mekkora nyugdíjra számíthatunk katásként
  • milyen öngondoskodási formákat vehetünk igénybe, beleértve a NYESZ-t, önkéntes nyugdíjpénztárakat, nyugdíjbiztosításokat
  • mennyi pénzt kell összegyűjteni, hogy mire nyugdíjba megyünk, az általunk elvárt életszínvonalon élhessünk továbbra is
  • mire figyeljünk, ha hitelfelvételre, vagy gyermekvállalásra készülnénk katásként.

Közgazdász-informatikusi végzettség, közel 20 éves pénzügyi tervezői múlt, közel 300 elégedett ügyfél és elhivatottságuk a garancia.  

Az esemény után lehetőség van feliratkozni egy ingyenes tanácsadásra, ahol Edit és Csaba átnézik a meglévő szerződéseidet, nyugdíjcélú megtakarításaidat, azok hozamait. Figyelembe veszik a lakáshiteledet (ha van), gyermekeid iskoláztatására fordítandó kiadásaidat (ha van) és elkészítik személyre szabott nyugdíjstratégiádat. 

Ha nem jó az időpont, vagy nem szeretnél az eseményre jönni, akár már most is ingyenes, személyes konzultációt kérhetsz a Pénzszerészektől! Kattints IDE , itt elindul a Messenger és kérj tőlük visszahívást!

Ha pedig addig is érdekelnének a Pénzszerészek katás vállalkozóknak szóló tippjei, ugyanerre a linkre kattintva letölthetsz egy ingyenes e-book-ot is.

Ha ez sem elég, mert rögtön időpontot szeretnél:
Tasi Csaba és Gőcze Edit, Pénzszerészek
[email protected]
+36 20 268 8810 (Gőcze Edit)
www.biztositas.expert
https://www.facebook.com/penzszeresz/

*************************************************

ÉLJENEK A 40 FELETTI NŐK! 
A NeverOrdinaryWoman a 40 feletti nők találkozóhelye, közösség, blog, női klub és még sok más. Alapítója, Iványi Orsolya. 
Facebook oldal
Hírlevél

Zárt csoport
Kapcsolat: [email protected]

Facebook Comments