Egy igazi superager az amerikai koronavírus elleni harc arca

Egy igazi superager az amerikai koronavírus elleni harc arca

Tegnap reggel néztük a híreket a CNN-en, ismét ott volt Trump elnök mellett Dr. Anthony S. Fauci, aki ismét objektívan tájékoztatott a vírussal kapcsolatban, és egy új tényt is megtudtunk róla, és ezzel még szimpatikusabb lett számomra, úgyhogy kicsit utánaolvastam. 

f3088a6f2897023cfdb2aa68c6bcd9b9.jpg

De ki is ez az Anthony Fauci?

  • Anthony Fauci, az amerikai Országos Allergológiai és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója 
  • Ahogy a COVID-19 elterjedt az Egyesült Államokban, Fauci a közegészségügy arcává vált

Az Országos Allergológiai és Fertőző Betegségek Intézete egy a 27 intézet közül mely az Országos Egészségügyi Intézetekhez tartozik, ahova az merikaiak tanácsért fordulhatnak a vírussal kapcsolatos félelmeikkel és kérdéseikkel, Fauci pedig úgy lett a koronavírus elleni harc egyik arca Amerikában, hogy elkezdett kérdésekre válaszolni a tévében.

Fauci 6 elnököt szolgált már ki 1984 óta, amióta az intézet vezetője.

Tapasztalata pedig van rendesen, ott volt a HIV, Ebola, Zika kitörésénél és pont úgy tud beszélni, őszintén, nyugodtan, és érthetően, amire most nagy szükség van.

Ha kell, kijavítja Trumpot, persze udvariasan, amikor például március 2-án azt mondta (Trump), hogy hamarosan jön az ellenszer, ő azt mondta, hogy legalább egy év kell hozzá. 

Olasz gyökerekkel rendelkezik, és mint tegnap kiderült igazi superager, azaz szuperöregedő, hiszen 79 éves!

Én mondjuk eléggé nehezen tudom megtippelni, hogy ki hány éves (mindenkit idősebbnek nézek), de 79-nek biztosan nem gondoltam volna, inkább 60 körülre tippeltem volna. Trump amúgy 73, Bernie Sanders 78.

Elmondta, hogy mostanában napi 19 órát dolgozik, és karanténban van. 
Nem tervezi, hogy a közeljövőben nyugdíjba vonulna – nem utolsósorban azért, mert egyik fő célja, a HIV-oltás kidolgozása még várat magára.

“Úgy érzem magaim, mint egy 45 éves és úgy élek, mint egy 35 éves.” – mondta Fauci a Politico-nak.
“Amikor majd úgy érzem, hogy már nincs elég energiám a munkám elvégzéséhez, függetlenül az életkoromtól, félreállok és megírom a könyvemet.”

Miért van az, hogy valaki 60 éves korára teljesen leépül szellemileg, míg másnak 80 évesen is olyan az agya, mint a penge? És amúgy meg, hogy mit kell ahhoz tenni, hogy ezt elérjük?

Keményen kell dolgozni valamin. – írja egy New York Times cikk. 
Mindegy hogy fizikai vagy szellemi, a lényeg, hogy meg kell erőltetni magunkat, még egy lapáttal rátenni, bármit is csinálunk, – sportolunk, nyelvet tanulunk, hangszeren játszunk – , hogy érezzük a kimerültséget, a fájdalmat, a fáradtságot. Az agy ugyanis ezt szereti. 

Szóval sajnos rossz hír, de a rejtvényfejtés magában nem elég a szuperöregedéshez!
Csináld amíg nem fáj, aztán még egy kicsit. – mondja a cikk. 

Az agyat használni kell, különben elveszítjük.

Forrás: Politico, The New York Times

****************************************************************

ÉLJENEK A 40 FELETTI NŐK! 
A NeverOrdinaryWoman a 40 feletti nők találkozóhelye, közösség, blog, női klub és még sok más. Alapítója, Iványi Orsolya. 
Facebook oldal
Hírlevél

Zárt csoport
Kapcsolat: [email protected]

Facebook Comments