A vírus átírta az életemet – SOS online pénzügyi konzultáció 

A vírus átírta az életemet – SOS online pénzügyi konzultáció 

art_1839_3_2.JPG

Mi március 30-án megkezdjük a 4. hetünket a karanténban Olaszországban, Magyarországon szombattól lépett életbe a szigorított kijárási tilalom. Miközben a világ még javában küzd a koronavírus-járvánnyal, otthon még épp hogy csak elkezdődött. De már érezhető a hatása, sajnos.

Hogy magammal kezdjem, nálam is szünetet kért egy ügyfél, így én is töröm a fejem, hogy honnan pótoljam be a kiesett hiányt. 

Látom magam körül, olvasom a zárt csoportban, hogy hányunkat érintett már a helyzet: sok kis családi vállalkozás leállt, sokan elvesztették már a munkájukat, mindenki behúzta a kéziféket, akik még működnek, azok meg takaréklángon. 

Nálam már az első sokk megvolt, így tudom milyen arra gondolni, hogy hogyan fog ez megoldóni? Hogyan fogom ezt megoldani? 

A vírus egyszer majd leáll, ebben biztos vagyok, de utána semmi lesz olyan, mint volt. Ebben is biztos vagyok. 
És most elsősorban a gazdaságot érintő szempontokra gondolok. Bár a kormány hozott könnyítő intézkedéseket, de a kisvállalkozók többségének lassan újra kell gondolnia a túlélést és az újrakezdést. És persze, az alkalmazottak sincsenek biztonságban.

Olyan döntéseket kell meghozni, amelyek nagyon nehezek: Vajon mit csináljak a megtakarított pénzemmel, amikor 350 Ft felett is járt az euró és a nemzetközi részvénypiacok lejtmenetben vannak? Mi legyen a lakáshitellel? Jól hangzik, hogy nem kell fizetni egy ideig, de mi ennek a könnyítésnek az „ára” az én esetemben? Hogy tudom ezt a könnyítést akár a hasznomra fordítani? Van biztosításom, megtakarításom, de nem igazán tudom, hogy működik, hogy tudok belőle pénzhez jutni. Szüntessem meg inkább, vagy tudok másképp is gyorsan pénzt kivenni belőle? Hogy tudnám a lehető legtöbbet kihozni az állami támogatásokból?

Számtalan kérdés nekem is megfordult a fejemben, nem tudok rájuk válaszolni, nem vagyok szakértő. Ezért is örülök, hogy tavaly csatlakozott a Neverordinary csoporthoz Gőcze Edit, aki a  Pénszerészek egyik tagja és üzlettársával, Tasi Csabával már tavaly tartottak nekünk egy nyugdíjjal kapcsolatos hasznos rendezvényt, ugyanis most fordulhatok hozzájuk. 

Mert lehetőségek vannak, és ezekről jó tudni. 

Például hiába van fizetés hónapról-hónapra, egy ilyen nehéz helyzetben nagyon fontos, hogy legyen anyagi tartaléka a családnak, hiszen egyik pillanatról a másikra szűnhetnek meg munkahelyek – nem csak most. Máskor is. Erre akár egy hosszú távú megtakarítás is alkalmas lehet, hiszen az önkéntes nyugdíjpénztárból 10 évvel a belépés után tudunk csak kivenni, míg egy nyugdíjcélú biztosításból már a 3. év után. Ha adójóváírást igénybe vettünk, akkor a kötvénykölcsön kedvezőbb megoldás lehet, mint személyi kölcsönért folyamodni egy bankhoz. Erről a lehetőségről nagyon kevesen tudnak, pedig – szerződéstől függően – kézenfekvő megoldás sokak számára.

Aztán persze, hosszú távra tervezve, érdemes elkezdeni azzal is foglalkozni, hogy mi lesz a járvány után és megtenni a szükséges lépéseket. Most akkor szüneteltesd a katás befizetéseket? Ha újra indul az élet, 50, vagy 75 ezret lesz érdemes fizetni a nyugdíjad szempontjából? Milyen megoldások vannak, ha – akár csak a nyugdíjadra gondolva – szeretnél tartalékolni, de jó lenne, ha mégis hozzáférhetnél, ha muszáj? Milyen formában vehetsz igénybe privát egészségbiztosítást te és a családod? Milyen lehetőségeid vannak vállalkozóként? És mindez hogy legyen, ha lakásvásárlást, bővítést, hitelfelvételt, vagy akár nagyobb családot tervezel? Hosszú távon anyagilag nem mindegy, mit lépünk most.

Így arra jutottunk, hogy tartunk egy online konzultációt a témában április 16-án, 17 órától. 

Amennyiben beválik ez a forma, és nektek is tetszik, tarthatunk akár tematikus webináriumokat is havonta. 

Tudnivalók:

– Ingyenes, de regisztráció szükséges: [email protected]
– A részletek e-mailben küldöm el neked a regisztráció után

Fontos! Ha kérdésed van a Pénzszerészekhez, amit szeretnél, ha megválaszolnának már az előadáson, küldd el nekem az emailre, ahol regisztrálsz, én továbbítom. 

Addig is szuper felajánlás érkezett tőlük: ha szeretnéd, díjmentesen átnézik biztosításaidat, hiteleidet, befektetéseidet, megtakarításaidat, hogy pillanatnyilag jó helyen vannak-e, érdemes-e gyorsan – akár egy szerződésen belül – más befektetési alapokra váltani. Tasi Csaba amellett, hogy pénzszerész, az MNB-nél regisztrált befektetési tanácsadó is, konzultáljatok velük bátran! 

Elérhetőségek: 

Gőcze Edit és Tasi Csaba – Pénzszerészek
[email protected]
+36 20 268 8810 (Gőcze Edit)
www.biztositas.expert
https://www.facebook.com/penzszeresz/

Tudom, hogy most sok minden kilátástalannak tűnik, én is sokat agyalok, mert ez az évünk annyira jól indult, és ez sokszor fárasztó, meg ijesztő, de sajnos nem szabad most a homokba dugni a fejünket, főleg ha vannak megoldások, úgyhogy vegyünk igénybe minden adódó lehetőséget, ami egy kicsit is javíthat a helyzetünkön és előbb-utóbb kikristályosodik, merre induljunk, vagy meglátunk egy kis fényt az alagút végén.

******************************************

ÉLJENEK A 40 FELETTI NŐK! 
A NeverOrdinaryWoman a 40 feletti nők találkozóhelye, közösség, blog, női klub és még sok más.
Alapítója, Iványi Orsolya, Vichy Neovadiol Változókor nagykövet és menopauza aktivista. 
Facebook oldal
Hírlevél

Zárt csoport
Kapcsolat: [email protected]

Facebook Comments